1 0e n87sh 9ot 4Шостий апеляційний суд Києва відмовив телеканалу «112 Україна» в задоволенні апеляції, через що найближчим часом глядачі можуть втратити можливість дивитися телеканал.

 
Про це після засідання в суді повідомив юрист телеканалу «112 Україна» Василь Сметана, пише ІА Діло.

«Рішення набуває чинності, звичайно ж, ми будемо використовувати всі засоби захисту, передбачені законом, але рішення вже, скажімо так, діятиме таким чином, як і задумано регулятором, а саме буде розглянуто питання продовження ліцензії і буде відмовлено. Всі глядачі, які дивляться телеканал «112 Україна» Т2, це досить велике покриття, всі, хто приймає сигнал на антену, втратять таку можливість, дивитися «112 Україна», – пояснив юрист.

Також він зазначив, що питання про позбавлення телеканалу ліцензії розглядається Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, і регулятор, найімовірніше, відмовить «112 Україна» у продовженні ліцензії.

«Від сьогодні це рішення (Апеляційного суду, – ред.) набуває чинності, і ми очікуємо найближчим часом розгляд Національною радою з питань телебачення і радіомовлення питання про продовження ліцензії телеканалу «112 Україна», і я переконаний, що прогнозоване і вже давно заявлене усіма членами Нацради рішення про відмову продовження цих ліцензій буде прийнято регулятором. На найближчих засіданнях Нацради з питань телебачення і радіомовлення питання буде розглянуто. Це може бути в цей четвер або в найближчий четвер, наступного тижня, наприклад. Тобто рішення суду відкрило можливість Нацраді відмовити у продовженні ліцензії телеканалу, і в разі винесення рішення про відмову продовження ліцензія припиняє свою дію цього ж дня», – наголосив Сметана.