Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львову дали можливість вивезти та захоронити 900 тонн ТПВ, що становить півтораденну норму. Відтак, місто наполягає на укладенні довгострокових угод з полігонами у Львівській області.

Також, за його словами, наступного тижня буде оприлюднений покроковий план дій по проектах рекультивації Грибовицького полігону та будівництва нового сміттєпереробного комплексу, передає прес-служба мерії.

«Близько 25% майданчиків у місті є переповненими. Ми в рамках виділеного ліміту спробуємо в найближчі дні вивезти принаймні частину накопичених відходів...

Наступного тижня ми оприлюднюємо детальний помісячний план реалізації двох проектів – рекультивації Грибовицького полігону та будівництва нового сміттєпереробного комплексу. Як ви знаєте, кошти на розробку комплексної стратегії та первинної технічної документації виділив уряд Франції. З наступного тижня ми будемо в щотижневому режимі інформувати вас про реалізацію цих проектів», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.