34i5743875834434Голова Національної поліції Сергій Князєв, який очолював Нацполіцію з лютого 2017 року, повідомив, що подав у відставку. Про це заявили сьогодні, 24 вересня на брифінгу у поліції, повідомляє Українська правда.

"Я прийняв рішення подати у відставку. Тільки що повернувся, передавши міністру заяву щодо увільнення мене з посади. Вважаю, що це крок голови поліції європейської держави. Час настав. Честь маю", - заявив Князєв.

На брифінгу Князєв також заявив про досягнення реформування поліції: зокрема зниження рівня злочинності та ріст довіри до правоохоронців. Потім згадав своє призначення на посаду в лютому 2017 року і зазначив, що за 2,5 роки роботи у ЗМІ неодноразово з’являлись брудні історії, але він на них не зважав, оскільки "чесно робив свою роботу".

Роботу в поліції Князєв назвав "справою всього свого життя". Він підкреслив, що йому та його команді вдалося зберегти аполітичність.

Після оголошення інформації про свою відставку, Князєв піднявся і вийшов. Відповідати на запитання журналістів про причини такого рішення він не став, зазначивши лише "Я все сказав".

Нагадаємо, цієї неділі, 22 вересня, на українсько-польському кордоні під Львівщиною затримали екс-дружину Князєва, яка намагалась вивезти з України  €650 000 незадекларованої готівки.

"З'ясував по своїх каналах, що Аваков ще тиждень тому підписав рапорт про звільнення Князеву, екс-дружина якого попалася з 0,65 млн євро на польському кордоні. Тобто, маємо класичний приклад вивезення кешу перед публічною заявою про відставку. Типу, встигнути протягнути 0.5 під полою мундира. Сферичний екземпляр "мусора" в вакуумі", - заявив народний депутат України Олександр Дубінський.