1 0 sneg poholodanie prognoz pogoda 650x410Жовтень з точки зору погоди може бути непередбачуваним. Останні роки показали, що навіть в другій половині осені можна очікувати по-справжньому літніх температур. Синоптики зробили прогноз погоди на жовтень 2019 року.

Як пише meteoprog.ua, попередні прогнози показують, що погода повинна бути сприятливою. Рясні дощі не передбачаються, більшу частину першої половини жовтня втримаються сонячні дні з температурою 15-18 градусів за Цельсієм. У наступний період будуть переважати більш низькі позначки. Також з'являться опади. На щастя, вони не будуть інтенсивними. Настане типове бабине літо. Про це йдеться у публікації Українських новин.

За прогнозами другий місяць календарної осені, ймовірно, буде тепліше багаторічної норми. Будуть періоди, коли температура підніметься вище встановленої норми. Також будуть дні, коли денна температура опуститься нижче 10 градусів.

Вночі та вранці в більшості регіонів будуть спостерігатися заморозки. Локально стовпчики ртуті опустяться до -5 º С. Приплив мас арктичного повітря в кінці місяця спровокує опади мокрого снігу. При динамічної зональної циркуляції атмосфери, в жовтні існує ризик сильних вітрів. Особливо потужних на півночі країни і в гірських масивах.

Прогноз погоди на жовтень 2019:

1-10 жовтня
Перша декада жовтня буде виключно теплою в цьому році. Денна температура досягне максимально + 15 ... + 18ºС.

11-20 жовтня 2019
Друга декада жовтня буде більш прохолодною і сирою. Температура на півдні досягне +14 градусів. У другій і третій декаді почнуться осінні дощі.

21-31 жовтня 2019
У третій декаді жовтня буде холодно. Ночі будуть морозними, а ранок дуже прохолодним. З'являться перші морози. Протягом дня температура повітря досягне максимально + 10 ... + 12 градусів за шкалою Цельсія.