8cda81fc7ad906927144235dda5fdf151441151430У школах міста Львова вимагають заборонити продаж різноманітних снеків. Про йце йдеться у петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Щодня наші діти у школах неконтрольовано вживають шкідливу їжу. Майже в кожній шкільній їдальні у вільному продажі для всіх дітей чіпси, снеки, вафлі, інші продукти з барвниками, емульгаторами та небезпечними добавками), які безжалісно нищать здоровя наших дітей.

Ні вчителям, ні керівництву шкіл до цього немає діла. Більше того, хтось з керівництва шкіл ще й непогано на цьому заробляє. Адже діти неконтрольовано вживають шкідливу їжу, нехтуючи при цьому здоровою їжею.

У всіх нормальних державах місцева влада і школа зобовязані контролювати якість і асортимент дитячого харчування.
Відповідні рішення про заборону снеків уже прийняли депутати м.Дніпра та м.Києва. В інших районних та обласних центрах це питання неодноразово піднімається.

Невже вам байдуже як повільно отруюють наших з вами дітей.

Міська рада вправі заборонити продаж такої продукції, а також зобовязати школи погоджувати асортимент продукції шкільних їдалень, контролюючи при цьому якість дитячого харчування", - сказано у петиції Андрія Волинця.

До кінця збору підписів залишилось 59 днів.