1 0 80ad1723f1cfdc43f7e80bf42e588bdaУ Львівській області зареєстрований випадок захворювання на геморагічну гарячку з нирковим синдромом.

Захворів чоловік, віком 22 роки, студент, проживає і навчається у м.Львові. Про це повідомляють у Львівському лабораторному обласному центрі.

Зі слів хворого, захворів він 8 вересня 2019 року, коли відчув загальну слабість, біль в горлі, нежить, підвищення температури тіла до 38,5С, біль голови, кашель, з’явилася нудота, блювота. Хворів 6 діб. Стан погіршувався.

13 вересня звернувся в КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» Був госпіталізований в реанімаційне відділення ЛОІКЛ. Діагноз при госпіталізації: Гостре респіраторне захворювання. Нейротоксикоз.

Через кілька днів у хворого відмічалися порушення з боку нирок. При лабораторному дослідженні крові, виявлені антитіла до вірусу Puumala.

В ході епідрозслідування було  встановлено, що хворий міг заразитись через приправу з насіння кмину (приправа «Зіра», яку вирощують в Південно-Східній Азії), придбану на торговому ринку «Сихів» у м.Львові, не фасовану, ймовірно інфіковану екскрементами гризунів, термічно необроблену.

На сьогодні хворий виписаний додому в задовільному стані.