1 0 im578x383 winter time vesti ukrУкраїна переходить на зимовий час в останню неділю жовтня. Тож перевести годинники на одну годину назад потрібно у ніч з 26 на 27 жовтня о 4:00.

Додамо, більшість сучасних ґаджетів, як телефони, ноутбуки тощо змінюють час на зимовий автоматично, втім, деякі потрібно налаштувати вручну. Про це пише Твоє місто.

Перехід на зимовий/літній час уперше запровадили у Великобританії понад 110 років. В Україні це почали робити на початку 1980-х років. Вважається, що зміна часу на зимовий/літній допомагає економити енергоресурси. Водночас варто пам'ятати, що організм людини може не одразу звикнути до нового режиму, тож варто не перевтомлюватись, деякий час обходитись без великих фізичних навантажень та правильно харчуватись.

Нагадаємо, переведення годинників регламентується постановою Кабміну від 1996 року про порядок обчислення часу на території країни. 20 вересня 2011 Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час. Однак у жовтні того ж року таке рішення назвали поспішним та повернули переведення стрілок.

А торік про такі наміри ішлося через ініціативу Євросоюзу про скасування переходу на зимовий/літній час.