1 0 3467e5ns9h9ot 1У Львові допитали кількох осіб у справі провокатора Павла Хоміва, який звинувачує активістів у тому, що вони закидали його помідорами біля будівлі суду.

Про це пише ІП Діло.

Сам інцидент трапився ще у серпні 2018 року. Відомий блогер-сепаратист, який спеціалізується на тому, що поширює на своїх сторінках брехливу пропаганду про події на Майдані і війну на Донбасі, та поливає брудом українських бійців і волонтерів, «отримав на горіхи» від кількох невідомих, які закидали його помідорами біля будівлі суду на вул. Чоловського. І от тепер слідчі викликають на допит людей, які були присутні в залі суду, щоб вони дали свідчення з цього приводу.

Громадська активістка, голова правління ГО «Варта 700» Наталія Шелестак не виключає, що це спроба нового очільника поліції Львівщини Василя Віконського натиснути на тих людей, які висловилися за його відставку через події у Соснівці.

«Мене викликали на допит, хоча я жодного стосунку до Павла Хоміва не маю і не була свідком тих подій, – зазначає вона. – Хочу нагадати, що сам Хомів опинився в суді після того, як у 2012 році, коли він був депутатом Лисиничівської сільської ради, погорів на вимаганні хабара. Пізніше він обрав дивну тактику свого захисту, провокуючи наших військових і волонтерів, яких називає «убивцями» та «злочинцями». Не дивно, що такі провокації обертаються проти нього, а сам Павло Хомів має привід скаржитись, що його ображають. Він звернувся до новопризначеного очільника поліції Львівщини, поскаржився на «переслідування», і тепер слідчі, замість того, щоб займатися важливими справами, допитують львів’ян у справі Хоміва. Я вважаю, що цією людиною мала би зацікавитись СБУ. Але жодного стосунку до подій серпня 2018 року не маю».

Викликали на допит у цій справі і львівського журналіста Олега Радика.

«Через провокатора Хоміва слідчі викликали і мене, і моїх побратимів, які не змогли прийти, бо деякі з них перебувають в зоні ООС, – розповів Олег Радик ІП Діло. – Хомів хотів очної ставки зі мною, але я не бачу в цьому жодного сенсу. Я його особисто не знаю, а оскільки я є публічною особою, то, думаю, моє обличчя для нього знайоме. Про Хоміва можу сказати тільки одне: цією істотою гидують навіть сепаратисти. Я не бив його і не закидував помідорами. Але дуже добре зрозумію тих добрих і порядних людей, які при зустрічі з Хомівим дадуть йому добрячого шпіца в сраку».

До слова, Павла Хоміва внесли до бази «Миротворець» за участь в антиукраїнських пропагандистських заходах і проросійську пропаганду в соцмережах.