1 0 Vynnyky shkola2Чиновники Львівської міськради точно знають, де завтра може статися прорив магістрального водопроводу.

про це пише Syla.news.

У цьому сьогодні зізнався в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець. – Це вулиці Стрілецька, Долинна, Тракт Глинянський,  Бігова, вулиці Франка – Коротка, – перелічив він. І додав, що саме на ці точки будуть скеровані зараз кошти і зусилля. Вочевидь, до такого кроку міськраду підштовхнула аварія, яка сталася вчора. Нагадаємо, що вчора у Винниках прорвало магістральний водопровід, який постачає воду до Львова. Понад тисяча кубометрів води, які мали б надійти до помешкань у Личаківському та до частини будинків у Сихівському районі, залили приміщення школи-інтернату у Винниках.   Олександр Одинець стверджує, що всі втрати та усунення аварійних ситуацій покриваються коштом «Львівводоканалу» та міського бюджету.

– Інвестиційна складова в тарифі на воду настільки мала, що не може забезпечити всі витрати, – каже він. Також в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради повідомив, що в попередні роки Львів декілька разів намагався стати учасником державної програми «Питна вода». Але, на жаль, невдало. А від минулого року ця програма вже не фінансується державою. Що ж до аварії магістрального водопроводу у Винниках, то, за словами в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Дмитра Ваньковича, це колись мало статися. – Цей водогін був побудований ще за радянської доби з неякісного матеріалу. Це стальний водогін, який зазнає корозії. Через що так часто стаються аварії, – говорить він. За його словами, тільки минулого року тут сталося 591 прорив води. Тому цей водогін потребує термінової заміни.

Проте, щоб замінити 20 км трубопроводу, потрібно 360 млн гривень. Яких, зрозуміло, у «Львівводоканалу» немає. – Вже зараз терміново потрібно замінити 700 метрів водогону Винник-Довга та 500 метрів водогону Винники- Кривчиці. На це нам треба понад 20 млн гривень. Будемо клопотати перед депутатами про виділення коштів з міського бюджету, щоб не залишитися без води, – сказав Дмитро Ванькович.