dub dabaaСьогодні, 29 жовтня, детективи НАБУ здійснюють обшуки на Львівщині. Зокрема у будинку колишнього нардепа Богдана Дубневича у селі Зубра Пустомитівського району.

"Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування кримінального провадження за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків та недостовірного декларування колишнім і чинним народними депутатами України.

За попередньою оцінкою слідства, особи, причетні до злочину впродовж 2013 - 2018 років, легалізували понад 2 млрд грн доходів, одержаних злочинним шляхом.

Попередня правова кваліфікація - ст.ст. 209, 212 та 366-1 КК України. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2018 року", - повідомляє НАБУ.

Факт обшуку підтвердив також брат та діючий нардеп Ярослав Дубневич.

"Розуміючи бездоказовість і безперспективність політичної справи проти мене, влада і НАБУ терміново та цинічно проводять обшуки в моїх дітей та брата", - заявив він.

Нагадаємо, Богдан Дубневич втратив депутатський мандат, не пройшовши до Верховної Ради на цьогорічних виборах.

У середу, 30 жовтня, комітет розгляне подання генерального прокурора Руслана Рябошапки про зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.