172864Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження через скандальні висловлювання народної депутатки від "Європейської солідарності" Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій. Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура, який є заявником у справі.

"Передайте хтось Звіробій і Федині номер кримінального провадження, щодо їхніх закликів до вбивства людини і повалення державної влади", - написав він.

Наразі повний текст кримінального провадження № 42019000000002276 відсутній.

Нагадаємо, раніше нардепка від "Європейської солідарності" Софія Федина разом із волонтеркою Марусею Звіробій організували відеотрансляцію, в якій різкорозкритикували манеру спілкування президента Зеленського з ветеранами, які приїхали до селища Золоте перед розведенням військ.

Після цього Федина заявила про погрози на свою адресу та порівння із долею Гандзюк. Як повідомляв Прямий, Софії Федині надходять погрози, у яких з нею обіцяють "розібратися".

"Були погрози, що мене чекає доля Катерини Гандзюк, і що я маю готуватися зустрітись із Сашком Білим. Перед цим, задовго до стріму з Марусею Звіробій, також були погрози. Я подала заяви до Генеральної прокуратури і в МВС. У відповідь мені повернулися листи, в яких зазначається, що погрози, де зі мною обіцяють розібратися, не мають складу злочину", - зазначила депутат.

Федина також наголосила, що хамство, яке проявив президент Зеленський у розмові з добровольцем під час поїздки у Золоте, є неприпустимим.

"Я щаслива, що нас почули. Але, на жаль, почули тільки форму, а не зміст, який полягає в тому, що ми спостерігаємо ситуацію, яка є неприпустимою. Хамство верховного головнокомандувача щодо захисників України - чи то діючих, чи то ветеранів - є неприпустимим. Хамство щодо учасників акції "Ні капітуляції", яких порівняли з дощем, що пройшов Україною - тобто, з чимось неважливим - також є неприпустимим. Адже це акції, в яких брали участь десятки тисяч людей, які мають іншу позицію, ніж президент і його команда. Головне завдання сьогодні в тому, щоб президент почув думку інших, а не обзивав їх провокаторами", - сказала нардеп.