6767867899
Футболісти Тарас Романчук та Доімінк Фурман PAP/Artur Reszko
27-річний півзахисник «Яґеллонії Білосток» Тарас Романчук, який минулого року отримав громадянство Польщі, демонстративно не потиснув руку капітанові «Вісли Плоцьк» Домініку Фурману перед матчем 13-го туру чемпіонату Польщі, повідомляє Польське радіо.

Таким чином капітан „Яґеллонії” помстився своєму давньому кривдникові. У лютому під час матчу 22-го туру минулого сезону чемпіонату Польщі Фурман назвав Романчука «бандерівцем» та «фарбованим лисом».

«Важко заспокоїти емоції. Знаючи історію своєї родини. Він мене так ображає, а моя родина також була вбита Бандерою. Я гадаю, що більше не простягну Фурману руки», - сказав Тарас Романчук, гравець збірної Польщі, який є вихідцем з України. Торік він отримав польське громадянство.

Спочатку Домінік Фруман не хотів коментувати можливої образи Романчука, але згодом він заперечив використання таких слів.

«Це правда, що під час зустрічі неодноразово виникали напруження між гравцями обох команд. Так само вірно, що гравці не шкодували своїх недоброзичливих та вульгарних слів одні одним. Проте інциденту, про який сказав гравець „Яґеллонії”, не було», - написав Фурман, якого цитує офіційна інтернет-сторінка плоцького клубу.

Тоді справою зайнялася Федерація футболу Польщі, в результаті чого обидва гравці виступили із спільною заявою і пообіцяли, що подібні інциденти не повторяться.

Однак попередньо Тарас Романчук пообіцяв, що більше ніколи не подасть руки Домініку Фурману, який, у свою чергу, так і не визнав своєї вини.

«Під час лігового матчу „Яґеллонія Білосток” - „Вісла Плоцьк” за нашої участі стався жалюгідний інцидент. У тій зустрічі не бракувало жорсткої боротьби на полі, а за цієї нагоди сталася наша непотрібна „словесна битва”. На жаль, прозвучали висловлювання, що не мали звучати… Звісно, кожний, хто грав у футбол (навіть на найнижчому рівні), знає, як важко контролювати емоції, особливо погані, недостойні спортсмена, який себе шанує.

У зв’язку з цим, ми хочемо перепросити усіх тих, хто дивився той матч і цілу польську футбольну родину. Ми розуміємо, наскільки погане враження викликала нашу „дискусія”. Ми з’ясували це між собою і подали один одному (наразі віртуально) руку», - написали футболісти у спільній заяві.