1 0 105663969 in 976 nas ncУ Вищому антикорупційному суді зачитали обвинувальний акт у справі екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, якому інкримінують надання незаконних розстрочок сплати податків.

Про це пише Українська правда.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури читали коротку версію обвинувального акту. 

У "ЦПК" зазначають, що вони встигли оголосити обвинувачення за 10 хвилин. 

 Обвинувачені у справі, Насіров та його експідлеглий Володимир Новіков, заявили, що не розуміють, у чому їх звинувачують, та не визнають провину. Водночас, вони підтвердили готовність давати покази у суді.

Обидва фігуранти справи попросили суд роз’яснити суть обвинувачення. Колишній очільник ДФС пояснив, що йому "потрібно чітко розуміти, від чого захищатись".

У свою чергу Новіков сказал, що стосовно нього у обвинувальному акті взагалі немає жодної конкретики: "Якщо були конкретні обвинувачення стосовно Насірова, то стосовно мене… нічого немає".

Однак судді відповіли, що вони мають здійснювати правосуддя, а не роз'яснювати суть обвинувачення. Наводити докази та формулювати звинувачення має прокуратура, і "більше, ніж уже зроблено, суд зробити не може".

Після цього сторони почали оголошувати у суді свої вступні промови.

Що було раніше: З грудня 2017 року прокуратура на вимогу Насірова читала повну версію обвинувального акту, який складається з 774 сторінок. У вересні цього року Верховна Рада змінила Кримінально-процесуальний кодекс. Тепер, за законом, прокурор має зачитати лише короткий виклад обвинувального акту.