234«Шановний пане міський голово! Пропоную на найближчому засіданні міськвиконкому або сесії розглянути питання щодо закупівлі літальних крил для жителів мікрорайону Нової Волощі, за допомогою яких вони могли б по повітрю, літаючи як птахи, добиратись від своїх домівок до міста, на роботу, в садок чи школу», - із таким листом звернувся до міського голови Дрогобича Тараса Кучми місцевий мешканець Ярослав на сторінках  ДрогобичІнфо.

Дрогобиччани обурені тим, що пішки пройти по тротуару по вул. П. Орлика в районі автостанції та ринку уже стало практично неможливо.  «Підрядником в закупівлі крил може бути КП "Дрогобицький ринок", який розпочав спорудження тимчасових архітектурних форм просто на тротуарі, виривши 15 ям глибиною 0,5м та забетонували вже 3 металеві стовпи. То вже зараз житель Нової Волощі, йдучи вранці, може розбити голову, так як перший стовп стоїть просто по ходу пішоходів», - йдеться у зверненні.

Мешканці саркастично реагують на те, що головний інженер КП "Дрогобицький ринок", який керує роботами по копанню ям на тротуарі і встановленню залізних стовпів, стверджує, що у нього є всі документи на будову ще з 2009 року. «Показати дозвіл на проведення робіт (так званий ордер) він не зміг, так як він десь перебував на території ринку. З його слів, встановлюючи стовпи на тротуарі, він робить добру справу, так як бабусі, які там торгують шкарпетками, гумовими чоботами і, вибачте, трусами не будуть мати місця де стояти», - пише п. Ярослав.

Мешканці вимагають у міського голови дати відповідь, «хто давав дозвіл на виконання таких абсурдних робіт, де діючі будівельні норми та правила, порушення яких карається законом, де червона лінія вулиці, за яку не можна переходити, де відповідні служби міськвиконкому, які мають вести контроль і не допускати подібних діянь?»

Нагадаємо, нещодавно в Дрогобичі розгорівся інший скандал стосовно забудови міста. Йшлося, зокрема, про будівництво у парковій зоні