23813536e7226c3a579273fccf5c3baaАмериканські військові дізнаються від українських солдатів та офіцерів стратегічно важливу інформацію про ведення бою росіянами і цей досвід може стати перевагою у разі війни США з Росією.

Таку думку висловив колишній тимчасово повірений у справах США у Києві Вільям Тейлор у ексклюзивному інтерв'ю  ТСН. 

«Дуже важливо, що американська армія тісно співпрацює зі Збройними Силами України і вчиться в них. Американські військові дізнаються від українських солдатів та офіцерів про російську тактику, російську техніку, способи, якими росіяни доправляють сюди свою техніку. Дізнаються про деякі дії росіян, які передують атакам», - заявив Тейлор. 

Він наголосив, що розуміння, як росіяни діють та воюють, дуже важливе для них і висловив сподівання, що США ніколи не буде воювати проти росіян.

"Але, якщо все ж таки будемо воювати, то досвід, здобутий українськими офіцерами та солдатами, стане й нашою перевагою. Як діяти проти дронів, артилерії. Це речі, про які ми думали, читали, але українські солдати пережили це, були віч-на-віч з російськими військовими. І це для нас життєво необхідні уроки, які ми маємо вивчити”, - зазначив дипломат.

Тейлор додав, що деяка тактика росіян є неочікуваною, як на його погляд, особливо що стосується використання дронів.

«Коли я був військовим, дрони були новинкою. Навіть, в Іраку. Це абсолютно новий феномен для обидвох сторін: і для росіян, і для українців це нова практика. І Сполучені Штати почали засвоювати ці уроки», - додав Тейлор.

Ще одним феноменом у веденні військової кампанії, на його думку, стала інформаційна війна.

«Її розпочали задовго до того, як це зрозуміли американці. Навчитися розшифровувати та виявляти, як російська дезінформація впливає на військових, цивільних, медіа, ухвалення рішень. Інформаційна війна - це новий феномен, з яким ми повинні навчитися мати справу», - заявив Тейлор.