1 0 235711Національна рада з питань телебачення та радіомовлення під час засідання 9 січня призначила позапланові виїзні перевірки телеканалів "ZIK" та "112 Україна".

Про це повідомляє пресслужба регулятора, пише ТСН.

Перевірку "ZIK" проведуть чере випуск програми "Кожен з нас президент" 26 листопада, де експертами у студії були народний депутат України VIII скликання Надія Савченко, народний депутат України IX скликання Ренат Кузьмін, а також Михайло Добкін, який приєднався до обговорення питань за допомогою інтернет-зв’язку. 

"Моніторингом Національної ради зафіксовано, що у цій передачі поширювалися  висловлювання, які мають ознаки порушення мовником абзацу третього, четвертого та тринадцятого частини другої статті 6 та пунктів а) та в) частини першої статті 59  Закону України «Про телебачення і радіомовлення», а також частини першої статті 28 Закону України "Про інформацію", - йдеться в повідомленні.

Підставою для призначення позапланової перевірки супутниковому телеканалу "112 Україна" стали результати моніторингів ефіру мовника, проведених у серпні – грудні 2019 року. Зокрема, у передачах "Велике інтерв’ю", "LIVE", "LIVE НОВИНИ", "Голос народу", "Пульс: Головне політичне шоу країни", "Важливо", "Діалог з країною". В них зафіксовали поширення висловлювань ознаки порушення, зокрема викривлення інформації та використання провокативних закликів.