11328801 401714946688604 1692139619 nЛьвівська міська рада та підприємець, який зруйнував будинок, пам’ятку архітектури місцевого значення, віллу композитора Ярослава Ярославенка, підписали мирову угоду. На думку доцента кафедри реставрації архітектурної мистецької спадщини Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка» Василя Петрика це неприпустимо, пише DailyLviv.

Архітектор зауважив, що це єдиний випадок, коли суд зобов’язав нищівника відновити пам’ятку. А натомість міська влада допомагає нищівникові. І після цього ті, хто зараз безкарно нищать пам’ятки архітектури побачать, що можуть зробити будь-що і не будуть за це відповідати.

«Пам’ятка архітектури – вілла Ярослава Ярославенка дотепер перебуває в реєстрі пам’яток місцевого значення. Ніхто її звідти не виключав. І це – не в компетенції міської ради виключати її звідти», - нагадав Василь Петрик.

За його словами, активісти вже звернулися до Генеральної прокуратури України, прокуратури Львівської області та інших органів з вимогою, виконати рішення суду, тобто змусити порушника відновити віллу Ярославенка у первісному вигляді та віддати її в розпорядження міста.