20180514125858П’ятьох школярів із Харківщини, які під час канікул потрапили у Львівську інфекційну лікарню з харчовим отруєнням, виписали з медичного закладу за заявами батьків. Про це інформує Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Харківській області.

«Серед дітей із Харківської області, які перебували на екскурсії у м. Львові, зареєстровано випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію. По медичну допомогу звернулись 5 дітей, госпіталізовані до КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня» з діагнозом «гостра кишкова інфекція», за заявою виписані зі стаціонару. 11 січня всі діти повертаються до Харківщини», - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, екскурсійна група була сформована із 22 осіб, у тому числі 9 дітей — учні Чугуївської загальноосвітньої школи та 13 дорослих.

За хворими та контактними особами екскурсійної групи встановили медичний нагляд.

Нагадаємо, 10 січня стало відомо про випадок отруєння. Було встановлено, що діти харчувалися в кафе «Перша Гуральня» на площі Ринок у Львові, де споживали картопляне пюре, курячу відбивну, борщ зі сметаною, салат з капусти.

Вечеряли у ресторані «Пузата Хата», вживаючи різноманітні страви. Також чиновники не виключали можливість того, що школярі отруїлися в поїзді, споживаючи харчі, які їм дали в дорогу рідні.

У стаціонар діти потрапили зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, діарею. Стан пацієнтів медики оцінили як середньої тяжкості.