1 0 bolshaya zarplata
Фото ілюстративне
Працівники Козівської сільської ради Сколівського району за 2019 рік отримали значно вищі за середню заробітні плати. Особові рахунки у мережу виклав козівчанин Богдан Безноскович.

Про це пише ЛМН.

1 0 15474dfg 0

«Виклав інформацію на публіку щодо зарплат не для того, щоб вести дискусію з працівниками сільської ради, а для того, щоб громада володіла інформацією і проаналізувала весь спектр роботи, можливо, працівники заслужено отримують такі зарплати», – написав чоловік.

Так, голова сілької ради Олег Клецун заробив у листопаді 2019 року 20 361 гривню, у жовтні – 57 816 гривень. За літо Олег Миколайович заробив 85 238 гривні.

У декларації за 2018 рік сільський голова задекларував 364 722 гривні зарплати, отриманої за основним місцем роботи. Таким чином його середня зарплата у 2018 році складала 30 393 гривні на місяць.

Головна бухгалтерка сільської ради Марія Стасів за ІІІ квартал заробила 74 325 гривень. У жовтні та листопаді Марія Миколаївна отримувала приблизно по 12 тисяч гривень. Рекордну суму жінка заробила у лютому 2019 року, отримавши на руки 45 985 гривень.

Отримала “солідну” суму за липень, серпень та вересень і секретарка сільради Марта Ватагович, заробивши 76 134 гривні.  Найбільше жінка “напрацювалась” у червні та отримали 52 020 гривень.

Приблизно таку ж зарплату, як і колеги, має і спеціаліст-землевпорядник Оксана Ушневич.  За липень, серпень та вересень жінка заробила 62814 гривень, рекордну зарплату отримавши в останній місяць літа – понад 50 000 гривень.

Не відстає у зарплаті і юрист-консульт сільської ради Олександр Шастун. Сумарно за третій квартал чоловік заробив трохи менше, ніж секретарка – 74 022 гривні. У декларації за 2018 рік взакана зарплата за основним місцем роботи 221 267 гривень, тобто в середньому 18 438 гривень. Окрім того, у 2018 році чоловік отримав 62 593 гривні пенсії.

До речі, юрист-консульт у Фейсбуці прокоментував ситуацію з високими зарплатами, зазначаючи, що сільський голова потім свою зарплату витрачає на розвиток села.

«Тепер з метою дискредитації ідуть розмови про великі зарплати сільського голови. При цьому умисно не аналізуються його витрати. А от якби такий аналіз був проведений, то стало б зрозуміло, що дуже часто сільський голова із власної кишені (тобто із отриманих зарплат) покриває видатки на проведення різних термінових робіт спрямованих на розвиток інфраструктури наших сіл. Мова йде про тисячі, а інколи про десятки тисяч гривень.

Та й показати зроблене за його каденції не соромно. Це і дитячі майданчики, і спортивні майданчики, і стоматологічний та отоларингологічний кабінети, і перукарня, і капітальні ремонти дитячого садка, і  будинку культури, і ФАПу, і школи, і зовнішнє освітлення, і пам’ятні знаки, і ще десятки подібних речей. На багато із них завдяки написанню різних проектів тим же таки головою вдалося залучити і освоїти інших (не із місцевого бюджету) коштів на сотні тисяч гривень. А багато десятків тисяч гривень обов’язкового громадського внеску на ці проекти хто вносив?», – написав юрист.