5c9ca8963612eУ столиці Польщі затримали українця, який напав на чоловіка і хотів силою відібрати дорогий смартфон. Про це повідомляє Segodnya

Як повідомили в поліції Варшави, інцидент стався ввечері 28 січня в південній частині міста. 28-річний громадянин України підійшов до перехожого поляка і попросив того викликати швидку допомогу.

Коли той відмовив, українець повалив чоловіка на тротуар, став бити по голові, кусати і намагався вирвати з рук телефон за 5 тис. злотих (32 тис. грн). Інші перехожі відтягнули зловмисника і викликали поліцію.

Затриманий пояснив свої дії тим, що колеги (він працює в одному з варшавських ресторанів) його отруїли, щось підсипавши в їжу. Він відчував нездужання і тому звернувся до перехожого поляка по допомогу.

Коли лікарі, яких викликали на місце подій, не виявили в українця жодних проблем зі здоров'ям, його доставили до поліцейської дільниці. Наступного дня він постав перед судом, де йому пред'явили звинувачення, за якими чоловікові загрожує до 12 років в'язниці. Зараз його помістили під варту.

Нагадаємо, минулого літа в Варшаві пограбували 28-річного українця – зловмисник, що видавав себе за працівника залізниці, дав йому випити води з наркотиками, після чого той відключився.

А у вересні польські правоохоронці взяли під варту двох українців і українку за жарт про теракт під час, пам'ятних заходів з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни у Варшаві, де був присутній також і президент України Володимир Зеленський.