1 0 9105627643
Фото ілюстративне
2 лютого колишній головний архітектор Львова, а тепер - заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань євроінтеграції Юліан Чаплінський розповів у своєму постійному відеоблозі на YouTube про можливе будівництво на місці сучасного Приміського вокзалу.

Як передає кореспондент сайту 032.ua, місце зупинки приміських поїздів планують перенести ближче до головного вокзалу, а на ділянці між двома цими стратегічними об’єктами, площею майже 8 гектарів - збудувати житловий квартал з офісами та торгівельними приміщеннями.

За словами Юліана Чаплінського, будувати планує ПАТ “Укрзалізниця”, яка попередньо не погоджувала нічого з мерією Львова. При цьому,  частину вокзалу хочуть передати у концесію. Земля у цьому місці - досить дорога, і на думку колишнього головного архітектора Львова, не повинна використовуватися під старі склади й МАФИ, як це є зараз. Але питання забудови слід вирішувати шляхом затвердження детального плану території, з підготовленим завданням від міста, що на цій частині має бути, до прикладу, школа чи парк, а також - спільно порахувати кількість офісів та торгівельних площ тощо.