a273f7cd4fdf1d7c3d320c44b40c5d78225a332dРосійські і турецькі військові фахівці загинули в результаті спалаху терористичної активності в Сирії. Про це йдеться в поширеному в четвер коментарі МЗС Росії, передає УНН.

“В середині січня російські та турецькі військові зробили чергову спробу ввести режим тиші в ідлібській зоні деескалації. Але терористи не тільки не знизили своєї бойової активності, а навпаки, наростили атаки”, — наголошується в коментарі.

“Тільки за два останні тижні січня відзначено понад 1000 нападів. Рахунок загиблим і пораненим серед сирійських військовослужбовців і мирних жителів за межами зони деескалації пішов на сотні. Трагічно загинули російські та турецькі військові фахівці. Не припиняються спроби атакувати російську авіабазу Хмеймім із застосуванням ударних безпілотників”, — підкреслюється в документі.

Додамо, четверо офіцерів Центру спеціального призначення ФСБ Росії, які загинули в Сирії, приїхали в країну для забезпечення безпеки під час зустрічі вищих керівників Сирії і Туреччини. Про це повідомляє “Новая газета” з посиланням на джерела.