1503210684 941288У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №3006 про внесення змін до ЗУ «Автомобільний транспорт» щодо протидії акустичному насильству. Про це повідомляє Твоє місто.

Його ініціаторами стала низка львывських нардепів, зокрема львівські Володимир В’ятрович, Наталія Піпа, Олег Синютка, Микола Княжицький і Тарас Батенкою

«Ухваливши цей законопроєкт, парламент запровадить в Україні правила, які діють в усьому цивілізованому світі. Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки «шансону» чи якогось серіалу. Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники», – каже Володимир В’ятрович.

Законопроєкт має розглянути парламентський комітет транспорту та інфраструктури, а також комітети з питань бюджету, антикорупційної політики та інтеграції України з ЄС.

Додамо, 27 січня стався скандал у автобусі, що їхав з Луцька у Київ. Волонтерка і дівчина загиблого на Сході військового попросили водія автобуса вимкнути російський серіал, що транслювався у салоні. Натомість їх висадили з автобусу. Після того, як інцидент набув розголосу, водіїв звільнили, а жінкам повернули гроші за квитки.