304769859 0543У 2019 році кількість українців, які перетнули кордон з Польщею майже у тричі перевищила число тих громадян України, які перетнули кордон з РФ. Про це повідомляє Польське радіо.

У 2019 році найбільше громадян України – 9,9 млн – перетнуло сухопутний кордон з Польщею. Про це у середу повідомили в Державній прикордонній службі України. На другому місці щодо числа перетину державного кордону опинилася Росія. Однак звернено увагу на зменшення числа поїздок до цієї країни.

Українські прикордонники повідомили, що число осіб, котрі перетнули кордон з Польщею, є аналогічним торічному.

За їхніми словами, кордон з Росією у 2019 році перетнуло 3,9 млн громадян України, що на 6% менше, ніж у 2018 році.

На третьому місці – Угорщина (3,4 млн осіб – на 5% більше, ніж у 2018 році).

У ДПСУ наголосили на загальній тенденції до зростання кількості перетинів кордону України з країнами ЄС.

Заразом, за даними Державної прикордонної служби України, у 2019 році український кордон перетнуло 27,3 млн іноземців, що більш ніж удвічі більше 2014 року (приблизно 13 млн іноземців).

На кордонах з Євросоюзом зафіксовано 6,3 млн перетинів, з яких як на в’їзд, так і виїзд слідувало по 3 млн, причому 2,4 млн – з Польщею. Крім того, 7,9 млн іноземних громадян перетнуло кордон з Молдовою, 4,5 млн – з Білоруссю, 2,8 млн – з Росією.

За даними прикордонників, спостерігається певне збільшення показника перетинання кордону України громадянами з Польщі та Румунії.

Водночас зафіксовано певне зменшення в’їзду в Україну з боку росіян, у порівнянні з 2018 роком – на 7%.

Нагадаємо, згідно з найновішим дослідженням центру Socis, українці вважають найбільш прихильно і дружньої до них країною Польщу. Також, на їхню думку, найбільш вороже до України налаштована Росія.