86489573 235280750813453 7271777320329805824 nГолова ЛОДА Максим Козицький ексклюзивно для ІП Діло прокоментував своє ставлення до агломерації Львова.

Про це повідомляє Діло.

«Я переконаний, що Львів не може і далі бути затиснутим у ті територіальні рамки, в яких він є зараз, – вважає очільник ЛОДА. – Місто повинно розвиватись і розростатись! Це запорука успіху не лише Львова, а й України в цілому.

Багато хто говорить, що Львову не бракує своїх проблем, але погодьтесь, що до Львова їдуть люди з області за найкращими товарами, більшим асортиментом послуг чи у пошуках фахівців. У місті люди, так історично склалось, живуть краще. Погоджуюсь з думкою, що створити щось креативне можна там, де є багато людей і умови, тобто у великій потужній системі, у місті. Це аксіома.

Попри активну дискусію, ті, хто опираються реформі – пограють. Чому? Адже нове законодавство про об’єднані територіальні громади запускає шалені можливості для економічного зростання. Зазначу, що на більшості території України вже створено ОТГ».

Нагадаємо, Львівська міська рада представила карту для агломерації із навколишніми селами та містами. Наразі управлінці ведуть перемовини з сільрадами чи вже утвореними ОТГ. Кілька з них вже охоче стали б частиною розширеного Львова.