anastasia ns
Анастасія Дигдалович
Сьогодні, 18 лютого, у Львові школярі, освітяни та усі не байдужі взяли участь у акції «Ангели пам'яті», яку організовує Музей Гідності у Львові спільно з родинами Героїв Небесної Сотні Львівщини. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

IMG 8893У Львівському Художньому Ліцеї відбувся майстер-клас з виготовлення паперових витинанок у формі ангелів для сімей Героїв Небесної Сотні. Школярі спільно з родинами загиблих розвішають паперових ангеликів на території меморіалу в пам'ять про Героїв Небесної Сотні.

Донька Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича - Анастасія розповідає, що її любов до творчості батько завжди підтримував та всіляко допомагав розвивати талант. Зараз вона навчається у 11 класі Львівського Художнього Ліцею.

"Ми з татом завжди усе робили разом: подорожували, грали, він завжди мене навчав чогось нового. Навіть коли я була ще зовсім маленькою дівчинкою, він навчив мене грати у футбол. У мене завжди було багато хоббі і він у кожному мені старався максимально допомогти. Навіть якщо чогось не вмів, то спочатку сам вчився, а тоді показував мені і ми разом вчились чомусь новому. Коли я починала малювати, він теж цього не вмів, але десь про це читав, шукав якусь інформацю, аби мені допомогти, щоб я розвивалась у мабутньому.

Мабуть для спочатку я опаную якусь художню професію, а потім я б хотіла продовжити справу батька, можливо це буде політика чи щось подібне. Хочу творити Україну, творити майбутню історію,  розвиватись самій та розвивати свою державу і її незалежність", - переконана Анастасія.

Сьогодні до ліцею прийшли ще декілька родичів загиблих Героїв Небесної Сотні. Сережд них, мати героя Івана Бльока пані Пелагія Бльок та син Павло та інші. Родини по-особливому розуміють та підтримують одне одного, зокрема, у такі дні. 

Родичі загиблих кажуть, ці паперові ангели для них справді є символом пам'яті, світла та віри, що смерті їх найдорожчих були не даремні

slide 15
У Андрія Дигдаловича залишилось дві доньки
"Ця вся атмосфера, яка зараз панує, і є моя сім'я - мій Художній Ліцей. Це здавалось би проста школа, простий ліцей, але насправді це не так. Сьогодні тут є і родини Героїв Небесної сотні, зокрема сини Павло і Тарас. Всі ці події дуже нас об'єднали. Ми з ними не просто друзі, а справді як сім'я. Разом ходимо на виставки, спілкуємось щодня. Дуже давно і добре знаємо одне одного, як всі позитивні, так і негативні сторони. Вони мені як брати. Я знаю, що у будь-який момент можу подзвонити комусь із них, щоб поговорити. З усіма родинами Героїв Небесної Сотні дуже добре спілкуємось, підтримуємо одне одного. І коли приходжу сюди - є натхнення далі творити", - каже Анастасія Дигдалович.

IMG 8902
Вдова Наталія Дигдалович та мати Героя Небесної Сотні Івана Бльока пані Пелагія
Нагадаємо, щорічна тиха акція «Ангели пам'яті», ініційована мистецькою агенцією "Територія А" і Анжелікою Рудницькою, у пам'ять про розстріл Герoїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Нині вулиця Інститутська носить назву Алея Герoїв Небесної Сотні. Минулого року в акції прийняли участь понад 20 міст і 4 країни (Туреччина, Греція, Франція, Польща).

 

IMG 8905
Макет виготовлений учнями Львівського Художнього Ліцею
IMG 8909IMG 8910IMG 8873IMG 8866IMG 8875dsc1665 60d847aadsc1566 be20e0a3dsc1633 2ebb32d6dsc1602 71a321f3