1 0 ff
Фото: "032.ua"
Активіст Юрій Тер-Арутюнян закликає львів’ян підтримати створення нової тролейбусної зупинки на пл. Міцкевича у Львові.

20 лютого відповідна пропозиція з'явилась на Facebook-сторінці ГО "Зручне місто". Ідея проєкту - у відновленні тролейбусної зупинки на пл. Міцкевича. Це б розв'язало одразу кілька проблем, пише "032.ua".

  • Реалізація цього проєкту покращить транспортне сполучення в центральній частині міста та збільшить привабливість та прибутковість тролейбусного маршруту №33;
  • Дозволить пасажирам робити пересадки на тролейбус з трамваїв №8 та №3 (Сихів та вул. Княгині Ольги), оскільки відстань між кінцевими зупинками скоротиться до 300 метрів, а також з автобусів, що мають кінцеву на пл. Галицькій;
  • Після перенесення кінцевої зупинки маршруту №33 з площі Підкови на просп. Свободи, посадковий майданчик став дуже незручним, тролейбуси мають недостатньо місця на зупинці;
  • Через відстань контактної мережі до зупинки не можуть зупинятись впритул до бордюру, що не дає змогу маломобільним категоріям громадян здійснювати посадку в салон низькопідлогового транспорту. Нова зупинка розв'яже і цю проблему.
  • В разі успішної реалізації є сенс одразу передбачити можливість подальшого продовження тролейбусної лінії до пл. Петрушевича.

    Ініціативна група вже надіслала у міську раду офіційне звернення. Щоб втілити цей план у реальність, потрібно облаштувати контактну мережу для тролейбусної лінії, а також збудувати платформу для зупинки за всіма стандартами.

     
     

    – Прямо карколомних змін не потрібно, але реконструкція частини площі, будівництво платформи, облаштування до неї нових переходів, опори і контактна мережа – це все зробити доведеться, – додав Юрій.