IMG c9dc39296404355c01b362c9a7f1e0c4 V 1043x380Працівники Держекоінспекції у Львівській області досліджують воду з річки Миклашівки, що протікає у селі Миклашів на Пустомитівщині – за 40 м від людських осель. Тиждень тому місцеві помітили, що замість води у річці – мильна піна. Екологи припустили: її забруднюють каналізаційними стоками.

Про це повідомляє ЛМН.

«Вода у річці має стійкий запах каналізаційних стоків. У місцях завуження течії та збурення на штучних порогах утворюється мильна піна. Спеціалісти інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води для проведення лабораторних аналізів на вміст забруднюючих речовин», – кажуть в Держекоінспекції.

IMG a37bc1b3f7e8ad62aed309b3cc643721 VУ Миклашеві припускають, що їх річку забруднює якесь підприємство, що розташоване у Львові чи у Винниках.

«Це вже не перший випадок, коли у нашу річку щось виливають. Приблизно півтора роки тому вода у Миклашівці була червоного кольору – не то кров, не то фарба. Так тоді ми й не дізналися причину. Тепер – мильна піна. Можливо, час від часу якесь підприємство скидає бруд зі своїх очисних споруд. І ніхто не зважає, що за 40 метрів від річки живуть люди. Її вже своїми викидами довели до такого стану, що навіть кури та гуси оминають, про рибу взагалі мовчу. А людям ж доводиться тим запахом дихати, тому ми й забили на сполох. Чекаємо на результати від екологів», – каже Василь Коваль, сільський голова Підберізцівської ОТГ, до якої належить Миклашів.