0f6f4ee8db486ac90d90340fa6f732ba 1024x681Сьогодні, 5 березня, на сесії Львівської міськради ініціювали створення у Львові парку живої пам'яті українських Героїв, що загинули під час російсько-української війни та Революції Гідності. Така пропозиція надійшла від депутатів: Олени Пасевич, Ольги Посипанко, Ігоря Ваня, Уляни Пак та Ігоря Зінкевича. Де саме буде розміщено парк вирішуватиме Управління земельних ресурсів ЛМР, пише Форпост.

"Добре, що у нас є Личаківський цвинтар і багато патріотичних пам'ятних заходів розпочинається там. Але родини загиблих Героїв хочуть збиратьсь не тільки на цвинтарі. Ми хочемо, аби відповідна комісія знайшла у місті земельну ділянку, де можна облаштувати такий парк.

Із родинами наших загиблих львів'ян, яких 74 особи, хотіли б висадити дерева, де кожен загиблий мав символічно своє іменне дерево. Це дуже цінно для родини. Така практика існує і закордоном. Це ініціатива, яка не потребує багато вкладень. Але ми зможемо правильно виховувати молодь, закріпивши школярів за опікую над кожним деревом разом із родинами загиблих та показати, що життя триває в такий спосіб", - каже депутатка та вдова загиблого бійця Олена Пасевич.

У міськраді підтримали ідею та дали доручення структурним підрозділам мерії визначитись із ділянкою під облаштування майбутнього парку живої пам’яті Героїв.