1 0 girl
Фото: "Гал-інфо"
У 24 окремій механізованій бригаді імені Короля Данила, постійне місце дислокації якої – місто Яворів Львівської області, значну кількість бойових завдань нарівні із чоловіками виконують жінки-військовослужбовці.

Із початку війни на Сході кількість посад, які можуть вони обіймати, значно збільшилася. Про це повідомив сьогодні, 9 березня, власкорові Гал-інфо старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, захисник держави на Сході, майор Руслан Ліщук, пише "Гал-Інфо".

З його слів, жінки, які йдуть служити в ЗСУ за контрактом, в Королівській бригаді знаходять собі справу до смаку: від ведення бухгалтерського обліку та діловодства, до посад санітарних інструкторів та командирів бойових машин піхоти.

«Вогнева підготовка жінок є невід’ємною частиною навчань, адже кожна з них є бойовою одиницею, яка, за необхідності, муситиме прикривати побратимів під час ведення бойових дій.

Командир бойової машини піхоти, технік, механік-водій, навідник-оператор, гранатометник, головний сержант, кулеметник, стрілець-зенітник, водій-електрик, розвідник-сапер, вогнеметник, водій-заправник – це лише частина посад у 24 окремій механізовані бригаді імені Короля Данила, з якими успішно справляються військовослужбовці-жінки», – каже старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, захисник держави на Сході, майор Руслан Ліщук.