unnamedСьогодні, 10 березня, виконавчий комітет Львівської міськради на позачерговому засіданні прийняв рішення про примусовий демонтаж незаконно збудованого МАФу на пр. Чорновола 57, повідомляє Форпост.

У 2017 році ТзОВ «Західуніверсал плюс» отримав тимчасове право на розміщення споруди площею 56 кв.м. Новий же МАФ перевищує усі дозволені норми та перекриває доступ до велодоріжки та зупинки громадського транспорту. Горе-забудовники вже встигли оформити на неіснуючу споруду право власності без прив'язки до земельної ділянки, адже міськрада її не надавала, каже заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Окрім того, мерія перевірить законність інших МАФів, що належать ТзОВ «Західуніверсал плюс».

Нагадаємо, вчора міські служби заблокували незаконну забудову вантажівками.

Частина тимчасової споруди знаходиться на комунікаційних мережах міста, що, фактично, несе в собі загрозу суттєвого їх руйнування.

"МАФ незаконний, права власності на землю нема, дозвільних документів на ведення будівельних робіт також нема. Цей МАФ виключили з перспективної схеми.

Право власності у них оформлене рішенням суду, а дозвіл на введення в експлуатацію видала обласна ДАБК.

На цей об’єкт ми неодноразово виходили з перевірками, накладали штрафи, давали приписи на усунення порушень і на знесення", — повідомили у міській Інспекції ДАБК.