P00310 114821Сьогодні вранці, 10 березня, у центрі Львова міські служби влаштували рейд із виявлення та евакуації автомобілів, припаркованих у непризначеному місці. Минулого тижня ЛКП «Львівелектротранс» отримало на баланс 3 нових евакуатори, закуплені торік за програмою лізингу, повідомляє кореспондент Форпосту.

Так, за словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрія Білого, евакуатори вже розпочали свою роботина вупицях Лывова, забираючи припарковані з порушеннями автівки.

"Їx передали на баланс ЛКП «Львівелетротранс» не лише для того, щоб вони звільняли трамвайні колї, а й тому, що підприємство виявилось найбільш підготовленою муніципальною компанією, аби прийняти на баланс та обслуговувати. «Львівелетротранс» має на сьогодні понад 50 спеціальних автомобілів, тому не є проблемою прийняти ще три.

P00310 114047Нові евакуатори можуть олеративно звільняти колії і вулиці, якщо припарковані автомобілі заважають руху електротранспорту, бо на сьогодні це є найбільшою проблемою в затримці руху. Евакуація відбувається згідно з чинним законодавством, якщо є суттєві порушення правил дорожнього руху та лише за участі поліції або інспекторів з паркування, які підпорядковуються управлінню безпеки міста. Евакуйовану машину можна забрати зі штрафмайданчика, сплативши всі необхідні штрафи" - , зазначив Андрій Білий.

P00310 113955За нормами, встановленими Кабміном, для автомобіля до 2 тонн 720 гривень коштують послуги евакуатора. 510 гривень - вартість оплати штрафу. Від 144 грн/добу коштує вартість стоянки перших сім днів на штрафмайданчику. Якщо водій забирає авто впродовж доби та одразу оплачує постанову про притягнення до адмінвідповідальності, то він може оплатити її зі 100% знижкою. Якщо порушник не сплачує штрафи - впродовж 1 місяця справа передається у виконавчу службу і потрапляють під арешт. Застрахувати, продати чи вивезти закордон таке авто буде важко, наголошує начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

Наразі евакуатори забирають близько 9-12 автомобілів на день, проте надалі ця кількість буде збільшена до 10 евакуацій однією машиною за день. Вартiсть кожного евакуатора становить близько 2,3 млн грн. 

P00310 113122"Під час евакуації складається протокол, фотографується машина порушника з усіх сторін, особливо, де є подряпини та сліди ДТП. Був у нас випадок, що забирали побиту власником у багатьох місцях машину, а пізніше він намагався у цих пошкодженнях звинуватити нас, але нічого не вийшло, ми усе фіксуємо", - каже Юрій Діль.

Також є проблемою віддаленість штрафмайданчиків від центру міста, де саме і стається найбільше порушень. Зараз шукають місця для розширення мережі таких майданчиків.

P00310 111205