006df3a69d724031bc78a31de27ed936920Львівський обласний клінічний перинатальний центр закриває свої двері для відвідувачів. Про це йдеться на офіційній сторінці медзакладу у Фейсбуку.

У зв‘язку із запровадженням Кабінетом міністрів України карантинних заходів через поширення коронавірусу Covid- 2019 в період з 12 березня по 3 квітня відвідування вагітних, породіль та новонароджених заборонено навіть для найближчих родичів.

Окрім того, у медичних закладах Львова на цей період:

— призупинено планову госпіталізацію хворих.

— заборонено практику партнерських пологів, в разі крайньої необхідності — допускатимуть партнера після медичного огляду, збору епіданамнезу, дистанційної термометрії.

— обмежено відвідування стаціонарних хворих, у т.ч. вагітних та породіль у пологових стаціонарах, заборонено їх відвідування з дітьми.

— при відвідуванні стаціонарних хворих — відвідувачі обов’язково мають одягати медичні маски та пройти дистанційну термометрію.

— виклики на дому до пацієнтів з температурою 38ºС і вище забезпечуватимуть із застосуванням засобів індивідуального захисту.

— запроваджено практику попереднього дистанційного (телефонного) зв’язку з записаними на прийом пацієнтами з метою з’ясування інформації щодо скарг на підвищену температуру, кашель, утруднене дихання, звертаючи особливу увагу на епіданамнез, а саме прибуття впродовж останніх 14 днів з країн, де зареєстровані випадки гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

— запроваджено практику дистанційного вимірювання температури інфрачервоними термометрами при вході пацієнтів у медичні заклади.

— застосовуватимуть практику дистанційних консультацій вагітних та дітей першого року життя за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, у разі необхідності, планові огляди проводитимуть вдома.

— встановлюватимуть телефонні контакти з вагітними, що перебувають на обліку, для з’ясування наявності чи відсутності ознак ГРВІ не рідше 2 разів на тиждень.

— забезпечать розмежування потоків пацієнтів із соматичною патологією та ознаками ГРВІ, в т. ч. у стаціонарах.

— організують роботу кабінетів для прийому гарячкуючих хворих у дві зміни з 30-хвилинною перервою для вологого прибирання 2−3 рази за зміну, провітрювання, ультрафіолетового опромінення.

— організують роботу поліклінік з мінімальною присутністю пацієнтів; забезпечать дотримання відстані не менше 1 м між пацієнтами в черзі.

— заборонять перебування студентів медичних навчальних закладів у стаціонарних відділеннях медичних закладів, особливо дитячих та пологових відділеннях: заняття проводитимуть виключно в навчальних аудиторіях.

— забезпечать дотримання посиленого дезінфекційного та протиепідемічного режиму в закладах охорони здоров’я з проведенням вологого прибирання з використанням деззасобів, провітрювання приміщень, де перебувають хворі кожну годину на 15−20 хвилин, роботу працівників з використанням засобів індивідуального захисту.

Нагадаємо, дирекція Львівської Національної Опери також вирішила скасувати усі вистави театру на великій сцені до 3 квітня.

Тим часом на Львівщині у зв'язку з карантином закриють піші, автомобільні та залізничні пункти пропуску із Польщею.

Нагадаємо, зараз у пункті пропуску Рава-Руська - Гребенне із польської сторони значно збільшились черги на кордоні. На місці розбили немет та чергують медики. Усіх подорожуючих ретельно перевіряють.

Окрім того, від сьогодні усі львівські школи та дитсадки закрили на карантин на три тижні. Також Україна скасувала усі авіарейси до Італії.