im578x383 syvohoВетерани полку "Азов" виштовхали радника секретаря РНБО Сергія Сивохо з його власної презентації "Національної платформи примирення та єдності" на Донбасі. Про це повідомляє ВВС News Україна

Проведення презентації зірвали. Ветерани російсько-української війни почали закидати раднику секретаря РНБО, що він говорить про внутрішній конфлікт, а не війну проти Росії.

ad1d5c8 0Словесні перепалки переросли у штовханину. Сергій Сівохо встиг виголосити промову і розповісти про свою концепцію платформи.

Разом з ним платформу представили дві координаторки: експерт з медіа Марина Хацаюк та конфліктолог Марина Черенкова. На причетності Росії до війни на Донбасі організатори увагу не акцентували.

На захід прийшли також кілька десятків чоловіків і молодих людей, які почали зривати презентацію та закидати організаторам симпатію до сепаратистів і проросійських сил. Охорона вивела Сергія Сівохо з приміщення, де відбувалась презентація, після початку штовханини.

За свідченням кореспондента, Сергій Сівохо навіть впав під час штовханини - один з чоловіків штовхнув його на підлогу зі словами "йди звідси".

Також лунали нецензурні заклики на адресу Сивохо, щоб він їхав у Ростов. Коли його виводили, він важко дихав.

Після цього ветераніав затримала поліція. Зараз вони у відділку на вул. Московський 30.

"Їм треба підтримка", - пише побратим Дмитро Шатровський у Фейсбуку.