lor d68f8Обласна рада скерувала на боротьбу з коронавірусом додатково 5 млн грн за рахунок вільного залишку бюджетних коштів, що утворився на початок 2020 року.

Так, збільшено видатки для департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації у сумі 5 млн грн на придбання медичного обладнання для комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради “Львівська обласна клінічна інфекційна лікарня”.

Як відомо, у цьому медзакладі може надаватися медична допомога хворим з тяжкою респіраторною інфекцією, викликаною новим коронавірусом 2019-nCoV, та іншими небезпечними інфекційними хворобами.

Нагадаємо, на Львівщині визначили 9 лікарень, які прийматимуть хворих з коронавірусом.

У мережі оприлюднили перелік пунктів пропускую на українському кордоні, які планують тимчасово закрити для усіх видів сполучення. На Львівщині у списку опинилися КПП Рава-Руска, Шегині та Хирів.

Загалом в Україні буде перекрито 168 пунктів пропуску із 219. Заборона стосуватиметься як автомобільних, так і залізничних, піших, повітряних та водних шляхів.

Тим часом зараз у пункті пропуску Рава-Руська - Гребенне із польської сторони значно збільшились черги на кордоні. На місці розбили немет та чергують медики. Усіх подорожуючих ретельно перевіряють.

Окрім того, від сьогодні усі львівські школи та дитсадки закрили на карантин на три тижні. Також Україна скасувала усі авіарейси до Італії.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр закрив свої двері для відвідувачів до 3 квітня.

Дирекція Львівської Національної Опери також вирішила скасувати усі вистави театру на великій сцені до 3 квітня.