1582807206 7879У московському медичному центрі в селищі Комунарка, куди госпіталізують заражених коронавірусом росіян, помер пацієнт. Відомо, що 75-річний чоловік у середині лютого повернувся з півночі Італії, а 10 березня йому стало погано й він викликав лікаря додому, повідомляє  Уніан із посиланням на Telegram-канал видання Baza.

Медик поставив чоловікові діагноз ГРВІ, 11 березня хворому стало погано, і його госпіталізували в медичний центр в Комунарці, щоб перевірити на коронавірус. Вночі пацієнт помер.

За даними Telegram-каналу, при госпіталізації чоловікові поставили діагноз пневмонія. Лікарі не встигли взяти аналізи у пацієнта, тому пізніше його біоматеріал доставлять в центр "Вектор" у Новосибірськ, щоб дізнатися, чи був він заражений. За останніми даними, у світі зафіксовано понад 127 тис. випадків зараження коронавірусом. Понад 4,7 тис. хворих померли, понад 68 тис. вилікувались. У Росії відомо про 28 випадків зараження коронавірусом. Четверо росіян і двоє китайців вже одужали й виписані з лікарень.

З 12 березня в Україні почав діяти ряд обмежувальних заходів, пов'язаних із загрозою епідемії небезпечного коронавірусу нового типу COVID-19.