5ecad2f slovachchyna485Від сьогодні, 13 березня, Словаччина обмежила пропуск громадян на свою територію, щоб попередити поширення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на Нову митницю.

"З 8:00 ранку Словаччина обмежила пропуск на свою територію. Дозвіл на в’їзд надаватиметься лише громадянам Словаччини та особам, які мають документи на постійне або тимчасове проживання на території Словацької Республіки", - сказано в офіційному повідомленні.

Водночас повідомляється, що українські пункти пропуску на кордоні зі Словаччиною працюють у штатному режимі.

Тим часом у Чехії вводиться режим надзвичайного стану. Цей режим вводиться з 12 березня 18.00 на 30 днів. Про це повідомляє Novinky.

У цей період заборонено проведення заходів за участю понад 30 осіб, а також відвідування ресторанів і кафе з 20.00 до 6 ранку. Окрім цього, уряд заборонив проведення культурних, спортивних, релігійних заходів.

Також Чехія вводить прикордонний контроль з Німеччиною та Австрією. З 14 березня заборонено в’їзд всім іноземцям, що прибувають з зон ризику, а також виїзд громадян Чехії до країн, які входять до групи ризику, — Китай, Південна Корея, Іран, Італія, Іспанія, Австрія, Норвегія, Швеція або Франція.

Окрім того, Чехія припиняє видачу віз та розгляд заявок на постійне місце проживання.

Закриває свої кордони й Саудівська Аравія. Вона заборонить в’їзд до країни для жителів усіх країн Євросоюзу, а також інших країн Азії та Африки (Індія, Пакистан, Шрі-Ланка, Філіппіни, Судан, Ефіопія, Південний Судан, Кенія та Сомалі). У Сінгапурі щонайменше на п’ять днів закриють мечеті.

У США, які раніше також закрили свої кордони для жителів Євросоюзу, закривається й Конгрес. Він не працюватиме до 1 квітня.

Нагадаємо, в Польщі сьогодні зафіксували першу смерть від коронавірусу COVID-19. Померла від пневмонії 57-річна жителька міста Познань.

У європейських країнах за добу значно зросла кількість хворих на Covid-19. Станом на ранок 13 березня за час поширення китайського коронавірусу зареєстрували 128 343 випадки зараження. Успішно завершили лікування 68 324 людини. Померли від ускладнень 4720 осіб.

Через загрозу епідемії коронавірусної інфекції Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні з 12 березня по 3 квітня.
В Україні загалом зафіксовано 3 випадки зараження китайським коронавірусом. Про два останніх випадки стало відомо ввечері 12 березня.

Covid-19 підтвердили у жінки пенсійного віку з Житомирської області, яка побувала в Польщі та у Львові. А також у чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

Першим, у кого виявили хворобу, був житель Чернівців. Він разом із дружиною повернувся після подорожі Італією.