p 271259 1 slidertop2В Україні зафіксована перша смерть від коронавірусу. Померла хвора із міста Радомишль Житомирської облатсті. Про це повідомляє завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця Ольга Голубовська.

Лікарі п'ять разів намагались реанімувати хвору, але не змогли

"На жаль, перший померлий від COVID19. Житомирська область", - написала лікарка-інфекціоніст на своїй сторінці у Фейсбуку.

494x161Нагадаємо, раніше 71-річну жінку хвору на Covid 19 із Радомишля підключали до апарату штучного дихання.

«Станом на 6 ранку 13 березня стан хворої погіршився і визначався як важкий. Насичення крові киснем впало з 77% до 47%. Хвора переведена на штучну вентиляцію легень… На цю хвилину стан хворої стабілізований, вона перебуває у свідомості – дихає сама, з кисневою підтримкою, насичення крові – вже до 67%. Киснева підтримка продовжується, проводиться дезінтоксикаційна терапія», – повідомляли раніше у Житомирській ОДА.

Крім того, в ізоляції перебувають 12 лікарів, які контактували з хворою, а загалом на ізоляції – 22 людини, включно з родичами жінки, двоє з яких перебувають у Києві.

Нагадаємо, 71-річна мешканка з Радомишля Житомирської області, у якої виявили коронавірус Covid-19 і яка перебувала на Львівщині, не заразила родичів, з якими спілкувалася. Епідеміологи знайшли і перевірили цих людей – у них не має жодних симптомів респіраторних захворювань, розповів директор Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів, пише Zaxid.net

За його словами, у контакті з жінкою, у якої діагностували коронавірус, було двоє родичів: чоловік і жінка.

«Вони зустрічалися ще 26 лютого. Жінка, у якої діагностували коронавірус, приїхала з Житомира на Львівщину, у Жовківський район. На той час у неї не було жодних симптомів захворювання. Разом з родичами, чоловіком і дружиною, гостя з Житомирщини машиною поїхала до Польщі. Там родичі її залишили, а самі повернулися додому. Жінка ж повернулася на Житомирщину швидким поїздом», - розповів Роман Павлів.

1499187
Церква у селі Замочок Жовківського району Львівської області
За його словами, епідеміологи розшукали родичів, з якими спілкувалася хвора на коронавірус жінка, у селі Зомочок Жовківського району. Чоловік і жінка здорові, у них нема жодних симптомів респіраторних захворювань. З моменту спілкування з хворою вже пройшло 16 днів, інкубаційний період уже пройшов.

«Підстав для паніки нема, жодної. Люди здорові. Вони практично були у домашній ізоляції. Епідеміологи поспілкувалися з місцевими медиками, у селі також все спокійно», – каже Роман Павлів.