1 0 648476865 eenshot 2Польща відновлює прикордонний контроль із сусідами з Євросоюзу та скасовує міжнародні залізничні та авіаційні пасажирські рейси. В'їзд до країни іноземцям буде заборонено з півночі 15 березня.

Через небезпеку поширення коронавірусу та захворювання Covid-19 у Польщі також обмежать роботу торговельних центрів та заборонять масові зібрання. Про це 13 березня на пресконференції у Варшаві заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравецький, як пишуть у wprost.pl, повідомляє Канал 24.

"З думкою про безпеку поляків ми запроваджуємо повний контроль на всіх польських кордонах", – сказав Моравецький. І пояснив, що навіть ті кордони, що були внутрішніми для Європейського Союзу, відтепер контролюватимуть прикордонники. 

Закриття кордонів у Польщі: що необхідно знати

  • Польща у ніч з 14 на 15 березня тимчасово зупиняє усе міжнародне авіаційне та залізничне пасажирське сполучення.
  • Кордон закриють на 10 днів, але потім можуть продовжити цей термін ще на 20 днів, а в разі потреби – ще на місяць.
  • Вантажні перевезення курсуватимуть без змін, тож дефіциту товарів у країні не буде. Внутрішній авіаційний і залізничний рух у Польщі також залишиться без змін.
  • Поляки, які повертатимуться додому автомобілями, зможуть перетнути кордон, але після цього вони зобов'язані відбути 14-денний карантин.

Усі обмежувальні заходи глава уряду Польщі назвав "стратегічно правильними та добре продуманими". 

Польща запроваджує обмеження разом з Чехією та Словаччиною однією з перших в Європі. На думку Моравецького, цьому прикладу слідуватимуть й інші країни Європи.