1 0 52784250 303
Фото ілюстративне
Незабаром в'їхати на територію України зможуть лише ті українці, які пройдуть тест на коронавірус, попередив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що вже невдовзі в'їзд на територію України дозволятиметься лише для тих українських громадян, котрі пройшли тест на коронавірус. Про це Кулеба розповів у понеділок, 23 березня, під час пресконференції у Києві, пише DW.

"Уже незабаром в'їзд громадян на територію України буде безпосередньо прив'язаний до проходження ними тесту на захворювання", - застеріг Кубела, цитує агенція новин "Інтерфакс-Україна". "Ми не можемо допустити лавиноподібного потрапляння на нашу територію додаткових джерел вірусу", - пояснив міністр.

Кулеба зазначив, що належний контроль цих громадян після прибуття в Україну має забезпечити спільно міністерство інфраструктури та міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України. "Під час перетину кордону людина має пройти тестування. Так, це створить незручність, тому що це забирає час, але це єдиний шлях проконтролювати, чи перетинає вона цю межу здоровою. До цього застосовувався термічний контроль, тобто температурний, але практика демонструє, що він не є достатньо ефективним, і нам потрібні ефективніші заходи", - визнав міністр.