08 Electron T191За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, станом сьогодні, 24 березня, на 08:00 год ранку на міських маршрутах курсує 88% комунального транспорту. Значно менше автобусів на маршрути приватних перевізників.

Відповідно до рішення міської комісії ТЕБ і НС призупинено безкоштовний проїзд у громадському транспорті Львова осіб усіх пільгових категорій. Рішення діятиме до закінчення карантину.

Сьогодні зранку на міських маршрутах працювало 100% трамваїв (70 одиниць), 100% тролейбусів (55 одиниць), 65% автобусів ЛК АТП № 1 (124 одиниці), і приблизно 20% автобусів приватних перевізників.

Нагадаємо, за словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, дезінфекція транспорту проводиться двічі на день, водії забезпечені дезінфікуючими засобами.

Також зараз діє постанова Кабінету Міністрів, відповідно до якої громадським транспортом можна возити не більше 10 осіб. Водії про це поінформовані. За порядком слідкує поліція. В четвер було складено 5 протоколів за порушення постанови Кабміну, в п’ятницю складено один протокол на водія трамвая.

Також призупинена дія пільг на безкоштовний проїзд у громадському транспорті для усіх категорій громадян, які передбачені законодавством України, ухвалами сесії ЛМР та рішеннями виконавчого комітету. Це тимчасовий захід і він буде діяти до закінчення карантину. Після закінчення карантину рішенням комісії ТЕБ і НС всі пільги будуть відновлені.