im578x383 0232За словами журналістів, клініка відправила тести на перевірку не в центральну референц-лабораторію Києва, а в Німеччину. Однак німці повідомили результат державні органи України. Тепер цією справою займається прокуратура.

Першими про це повідомили журналісти видання "Обозреватель", посилаючись на власні джерела в правоохоронних органах.

Як повідомило джерело журналістам, щонайменше четверо ВІП-пацієнтів отримали позитивний результат на коронавірус в клініці Eurolab після відвідин гірськолижного курорту Куршавель.

Станом на 23 березня троє з чотирьох пацієнтів знаходяться в реанімаційному відділенні Олександрівської лікарні, їх життєдіяльність підтримується апаратами штучного дихання, зазначили правоохоронці.

"Формально, тести відправили на повторне дослідження в Німеччину, і вони там дали очікувано позитивний результат. Правда, німці відправили відповідь не тільки до Eurolab, але і санітарним службам нашої держави. Тому тепер до Пальчевського (власника Eurolab, - Ред.) багато питань, адже всі ці селебрітіс, вони публічні і небідні люди, у них охоронці, водії, прислуга, діти, і поки Eurolab протягом 4-х днів приховував дані тестів, багато людей заражалися. Тепер треба перевіряти десятки людей ", - відзначили співрозмовники.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що йдеться зокрема про 50-річного чоловіка, який раніше відвідував Швейцарію. Зараз пацієнт перебуває вдома, на самоізоляції і отримує лікування під наглядом лікарів.

Після цього, прокуратура міста Києва ініціювала досудове розслідування стосовно службових осіб приватної медичної клініки, які не повідомили державні органи України про пацієнта, хворого на коронавіруc. Справу відкрили за порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам.

Санкція статті передбачає штраф, або позбавлення волі до 3 років.