1585043452 613x321.79520414776 3 0Львівщина отримала понад 4 тисячі тестів різних видів, 5 тисяч масок і 500 захисних костюмів. Про це розповіли сьогодні на брифінгу у Львівській ОДА, повідомляє Форпост.

Щодо отриманого учора вантажу, який прибув в Україну із Китаю, то очільник ОДА повідомив, що уже сьогодні відбудеться його розподіл по наших лікарнях.

"Учора прилетів перший літак медичної допомоги з тестами у Львівську область. Це перший літак, який повернувся з Китаю. Відповідно було здійснено розподіл тестів, масок, а також спеціальних захисних костюмів. Відтак, область отримала першу партію тестів, яка закриває першочергові потреби області, 5 тисяч масок, а також 500 біокостюмів. Такі поставки будуть здійснюватися регулярно, щотижнево та у різних кількостях, згідно з розподілом по областях.

Для виявленя коронавірусу Львівщина отримала експрес-тести та реагенти для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПРЛ) для визначення вірусу у лабораторіях. Зараз ми вивчаємо сумісність цих реагентів із лабораторіями, які ми маємо на Львівщині", - повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Експрес-тести визначають COVID-19 на 5-7 день хвороби, а для швидшого виявлення захворювання та реагування потрібні реагенти для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПРЛ).

"Від Глобального фонду Світового банку ми отримали сім супер сучасних тест-систем, які працюють на виявлення туберкульозу (туберкульозної палички) і ці ж апарати можуть працювати на визначення коронавірусу, якщо будуть відповідні реагенти. Але на сьогодні картриджів для них (які відповідно вставляються і через 4 години дають результат) немає в Україні і в Європі - тільки зараз вони надійшли у продаж в США. Наші потужності Центру легеневого здоров'я могли б робити 400 тестів на день, якщо би були ці картриджі. Тому у доброчинців, які мають з'вязки з американцям ми ми будемо просити про закупівлю картриджів у США", - пояснив голова Львівської облрали Олександр Ганущин.