1 0 f71c2fa koronavirus485
Фото з відкритих джерел
Станом на 8 ранку 27 березня у Рівненській області підтверджено дев'ять випадків захворювання на COVID-19, один з яких летальний, усіх хворі – з одного села.

Про це повідомили глава Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль та головний санітарний лікар області Роман Сафонов на брифінгу 27 березня, речник Рівненської ОДА Олександр Поліщук у коментарі "Українській правді".

Пряма мова Коваля: "Усі хворі – мешканці села Тинне, Сарненського району. Наразі 8 інфікованих ізольовані. Стан стабільний".

Пряма мова Сафонова: "Щодо хворої яка померла: її госпіталізували до реанімаційного відділення. Діагноз двобічна негоспітальна пневмонія. Вона захворіла 13 березня, госпіталізована 19 березня".

Речник Рівненської ОДА Олександр Поліщук у коментарі УП уточнив, що жінка померла після 17:00 25 березня, їй було 60 років.

За словами санлікара, більшість інфікованих – це люди, які відвідували зібрання та богослужіння, тому, щоб відслідкувати контакти, знадобиться не один день. 

Коваль зазначив, що ще 26 березня – після отримання даних швидких тестів – на виїздах із села встановили пости патрульної поліції та працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій.

До з'ясування обставин мешканцям заборонили залишати село. Рух габаритного транспорту пустили в обхід села.