1 0 1585310638 111
Фото з відкритих джерел
Двоє буковинців Юрій та Гліб шість днів провели на вокзалі в Мілані. Через карантин вони залишилися без роботи і жити стало ніде.

Історію чоловіків розповів у фейсбуці українець Віталій Карпік, який вже багато років живе в Мілані, пише molbuk.ua.

Зі слів чоловіків, в Італію вони приїхали на роботу, однак через епідемію коронавірусу лишились на вулиці. В українському консульстві їх "послали" та запропонували повернутись в Україну за 500 євро.

Один з чоловіків – учасник АТО, батько трьох дітей.

Сюжет про буковинців показали сьогодні у "Сніданку з 1+1". На відео Юрій Скрипа розповідає, що з роботи їх "поперли", гроші не заплатили, а господар "вигнав із квартири".

"У посольстві нам сказали, що може буде якийсь літак. Якщо маєте по 500 євро - ви полетите", - сказав Гліб.

В українському консульстві в Мілані офіційно прокоментували ситуацію наступним чином: "Двоє чоловіків у понеділок 23 березня прийшли до консульства із запитанням: "Як нам повернутися в Україну?". Їм було повідомлено, що 25 березня плануються рейси до Києва з двох аеропортів Італії. Враховуючи, що транспорт по території Італії зараз ходить за непередбачуваним розкладом, хлопцям було надано пораду негаяти часу, прямувати до залізничної станції Milano Centrale, зв’язуватися з родичами та знайомими, визначатися з аеропортом вильоту, придбати залізничні та авіаквитки та в середу вилітати в Україну.

В результаті маємо: хлопці в силу якихось, тільки їм відомих причин, рейсами не скористалися та залишились в Мілані. Хто у цьому винний? За їх версією – консульство! Звичайно, хто ж ще?".

Наразі сім'я українців, яка живе в Мілані, на кілка днів прихистили чоловіків. Після розголосу українська діаспора в Італії почала збирати гроші Юрію та Глібу на дорогу додому.