1 0 en567s3 0 53673 hot 2
Фото: Суспільне
Майже надзвичайна ситуація сталася у селі Кунів Городоцького району, що на Хмельниччині. Тутешні селяни хочуть, аби межі населеного пункту покинули двоє заробітчан, які  розмістилися на самоізоляцію у Куневі. 

Про це розповів Суспільному заробітчанин Роман Тесля, котрий разом із другом 28 березня повернувся із заробітків у Польщі.

На кордоні чоловіки підписали умову щодо своєї самоізоляції на 14 днів.

Місцем ізоляції, розповідає Роман, обрали село на Городоччині, де у його родини залишилася стара хата. Адже в Хмельницькому в чоловіків у квартирах залишилися дружини та діти.

Утім, за словами Романа, місцеві мешканці, дізнавшись про чужинців, що приїхали до них з-за кордону на карантин, зажадали від місцевої влади та поліції виселити їх з села.

Чоловіки розповідають: до них очільник села поставився недружелюбно і навіть грубо.

А далі почалось непередбачуване: місцеві люди звинуватили чоловіків, що вони, мовляв, ходили до крамниці по хліб.

Звідки ж у нас береться ненависть і така нерозсудливість?

Люди ж пояснюють свою поведінку тим, що бояться коронавірусу, якого заробітчани з-за кордону можуть привести. А ще їх насторожує, що ці двоє не тутешні, живуть без прописки.

У Городецькому районі на контролі поліції перебуває 63 особи, які повернулися з-за кордону і мають бути на самоізоляції, каже заступник начальника Городоцького відділу поліції Анатолій Угляр.

«З ними проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання ними самоізоляції. На території району порушень самоізоляції не відбулося. Разом з тим 30 березня до Городецького відділу поліції надійшла інформація про те, що дві особи, які зобов’язані знаходитися на самоізоляції порушують правила карантину. Виїздом групи реагування патрульної поліції на місце події дана інформація не знайшла свого підтвердження».