DSC053944 та 5 квітня правоохоронці проводять комплекс профілактичних заходів у Львові та на території області, спрямованих на стабілізацію криміногенної ситуації, а також забезпечення дотримання карантинних заходів на Львівщині.

До відпрацювання залучені співробітники територіальних, оперативних підрозділів, батальйону поліції особливого призначення та батальйону «Львів», інших служб і підрозділів поліції Львівщини, а також Управління патрульної поліції та військовослужбовці Національної гвардії України. 

«Особливу увагу ми приділяємо паркам, зонам відпочинку, дитячим майданчикам та іншим місцям, де мешканці люблять збиратись компаніями. Наше основне завдання – роз’яснити їм ті нововведення щодо карантину, які запровадив Кабінет Міністрів України 4 квітня, пояснити, що це зроблено для їх захисту та недопущення розповсюдження коронавірусу. Поки що це превентивна робота, але якщо нас не почують, ми будемо притягувати порушників до відповідальності», - зазначив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

DSC 0164Також буде посилено контроль за громадянами, котрі, повертаючись з-за кордону, давали добровільну згоду щодо перебування у самоізоляції протягом чотирнадцяти діб. Наразі на Львівщині щодо таких порушників поліцейські склали чотири адміністративних протоколи за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян.

«Загалом на Львівщині від початку запровадження обмежень поліцейські склали 111 адмінпротоколів про порушення правил карантину. Суди вже приймають рішення і накладають на порушників штрафи. Тому я ще раз хочу підкреслити – ми очікуємо на розуміння та відповідальність від усіх громалян. Від того як ми дотримуватимемось правил карантину залежить наше життя і життя наших рідних», - наголосив Дмитро Міхалець.

DSC 0144Особовий склад правоохоронців забезпечений індивідуальними засобами захисту: медичними масками, респіраторами, антисептиками, захисними окулярами та рукавичками. Загалом щодня до відпрацювань будуть залучені близько двох тисяч правоохоронців.