preview w698zc0Керівництво Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні заявило, що потребує термінової допомоги, аби прогодувати та забезпечити всім необхідним пацієнтів, які не можуть повернутись додому. У стаціонарі перебуває 650 людей.

Із таким закликом до влади, підприємців та усіх небайдужих звернулась адміністрація у п'ятницю 3 квітня на офіційній сторінці медзакладу у Фейсбук.

"З 1 квітня Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня немає достатньо коштів на харчування та утримування пацієнтів, більшість з яких за медичними або соціальними показами не можуть повернутись до дому.

В першу чергу ми потребуємо ппродуктів для пацієнтів, послуг прання, тощо", - йдеться у дописі.

Таку ситуацію пояснили тим, що в оновленій системі фінансування психіатричної лікарні не враховано, що більшість осіб, які страждають на хронічні психічні захворювання, не можуть вести повноцінний спосіб життя, втратили родинні зв'язки та житло. Перебіг психічного захворювання з наявністю тяжкого психічного розладу, аутоагресією та соціально-агресивними діями не дає можливості керівникам психіатричних закладів направляти дану категорію пацієнтів до інтернатних установ.