1 0 568e5n4s3h33o9t 1
Скріншот з відео
Протест проти обсервації та відповідальності за порушення карантину влаштували українці, які повернулися з Польщі через пункт пропуску "Ягодин" просто на кордоні. За останню добу через ці міжнародні ворота України в'їхали понад три з половиною сотні людей.

"Вони обмежували рух трансопорту, але поліція втрутилася і в найкоротший термін дорога була розблокована", – каже начальник Нацполіції у Волинській області Юрій Крошко.

З приїжджих українців на обсервацію не погодився ніхто, пише 5 канал

.

Проти порушників поліція склала протоколи. Їм загрожує штраф від 17 до 51 тисячі гривень. Також – арешт до пів року або обмеження волі до трьох років. Крім того, у разі зараження і смерті людини через порушення правил карантину передбачене ув'язнення до 8 років.

"Не виявляють бажання люди їхати на обсервацію, всі зобов’язуються проходити самоізоляцію вдома, але оскільки вона є обов’язковою обсервація, вживаємо заходів щодо притягнення їх до адмінвідповідальності. Поки що складено 20 таких протоколів, інші люди ідентифіковані і встановлені нами", – повідомив Юрій Крошко.

Для українців, які повертаються з-за кордону, для обсервації підготували готель за кількасот метрів від кордону. Майже півсотні номерів готові до заселення. Обіцяють навіть годувати.

"Оплачуватиме перебування під час обсервації людей держава, також всі матеріали, необхідні для проживаючих. Тобто, маски, рукавиці, всі необхідні засоби", – розповідає адміністраторка готерю Катерина Богдан.

Проте номери – порожні. Усі, хто в'їхав, роз'їхалися по домівках.

"Вони всі попереджені про відповідальність і надалі будуть контролюватися силами поліції на примусовій самоізоляції", – каже заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

На Волині передбачено 9 пунктів для обсервації. Поки в них не заселили жодного українця, який повернувся з-за кордону.