1 0 гор2
Фото: "Obozrevatel"
У місті Самбір Львівської області, незважаючи на карантин, служителі та парафіяни храму Різдва Пресвятої Богородиці влаштували масову ходу.

Водночас більшість учасників були без захисних масок. Про це пише "Obozrevatel".

"Де маски на учасниках масового заходу? Де соціальна дистанція? Де поліція, яка не здатна утримати релігійні громади від порушення карантину, але могла б хоч змусити людей тримати дистанцію і надіти маски?" – підкреслила у Facebook журналістка Вікторія Балицька.

Судячи з фото, деякі брали участь у ході, таки були в захисних масках, проте йшли вони досить щільною колоною.

Пізніше стало відомо, що поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом порушення карантину. Про це повідомляє Нацполіція Львівщини.

На чотирьох людей складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання – штраф 17 до 34 тисяч гривень та на посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Окрім того,  слідчі Самбірського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - від штрафу до трьох років позбавлення волі.

 1 0 гор3

1 0 гор1